Theater: Ogen van Surabaya

ogen-van-surabayaZaterdag 5 november in Zaal Onder de Toren in Wissenkerke: Ogen van Surabaya van Theaterproductiehuis Zeelandia.

Ogen van Surabaya is een hedendaags verhaal, waarin veel bezoekers zich zullen herkennen in de eigen zoektocht naar culturele identiteit. Waar kom ik vandaan? Waar hoor ik thuis? Worden wij niet allemaal bepaald door ons familieverleden?

Anna Rottier is een product van onze multiculturele maatschappij. Ze heeft een vader van Zeeuwse afkomst en een Zweedse moeder die haar eigen cultuur idealiseerde en met de paplepel meegaf aan haar dochter. Als reactie trok de jonge Anna naar Parijs, waar ze dacht zich met haar donker uiterlijk en haar Frans klinkende naam ‘thuis’ te zullen voelen. Het tegendeel was waar. Ze kwam in een identiteitscrisis terecht. Wie was ze? Waar hoorde ze thuis? Toen haar zoon geboren werd en nog donkerder was dan zij, bleven de vragen komen. Tot ze achter een goed bewaard familiegeheim kwam: er stroomde ‘ander’ bloed door haar aderen. Haar overgrootmoeder bleek half Indonesisch te zijn.

Na een reis door Indonesië op zoek naar sporen van haar familie, schreef Anna Rottier Ogen van Surabaya. Wat begon als een zoektocht naar de eigen identiteit, evolueerde naar een relatiedrama. Over een ‘zij’ (gespeeld door Anna Rottier zelf) die nergens kan aarden en tevergeefs poogt om zich ergens thuis te voelen. Over een ‘hij’ (een rol van muzikant Daniel Cross) die probeert zich steeds aan te passen aan haar wensen, al breekt hem dat uiteindelijk op. Ondanks hun jarenlange relatie, blijken ze elkaar niet goed te kennen. Hierdoor komt hun liefde onder druk te staan. Tekst en muziek zullen de spanning tussen actrice en muzikant versterken in een regie van de talentvolle jonge regisseur Nina Spijkers.

Aanvang: 20.00 uur
Entree: €17,50 (CJP, 65+ €15,00)

Reserveren en meer informatie op de website van Theaterproductiehuis Zeelandia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *