Theater: Zeeuwse Vrouwen 2

Zeeuwse Vrouwen 2Zaterdag 23 april 2016 in Zaal Onder de Toren in Wissenkerke: Zeeuwse Vrouwen 2 van Theaterproductiehuis Zeelandia.

‘Zeeuwse Vrouwen 2’ is meeslepend en herkenbaar muziektheater over Zeeland in de twintigste eeuw. Drie actrices met Zeeuwse roots duiken in de geschiedenis en leefwereld van hun grootmoeders en schetsen een beeld van een snel veranderende samenleving. Zij vertellen nieuwe verhalen van gewone vrouwen, opgegroeid in gezinnen van arbeiders en middenstanders. Vrouwen bij wie het leven zijn sporen heeft achtergelaten. Ze zijn er getekend, sterk en strijdbaar door geworden. Wat de vrouwen gemeen hebben is hun liefde voor het zingen. Muziek krijgt dan ook een prominente plaats in de voorstelling.

Vijf jaar geleden zorgde het eerste deel, ‘Zeeuwse Vrouwen’, voor een flinke hype in Zeeland en ook landelijk kreeg het stuk veel waardering. Alex Mallems bewerkte voor deel twee nieuwe verhalen uit het boek ‘Zeven Zeeuwse vrouwen’ van Kees Slager.

Over deel 1 schreef de pers: “Een mooie, sobere en soms aangrijpende voorstelling.” (de Volkskrant) en “Meer dan een tijdsbeeld, het is een serieus artistiek drama over het leven van toen.” (NRC Handelsblad)

Aanvang: 20.00 uur
Entree: €17,50 (CJP,65+ €15,00)

Reserveren en meer informatie op de website van Theaterproductiehuis Zeelandia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *